Superlisteren

Med Superlisteren kan du oprette auktioner uden at være på internettet og på et senere tidspunkt, når du så har muligheden for at være på internettet, uploade/overføre dine auktioner til QXL Det betyder altså at du kan gemme dine auktioner på din egen pc.

Du har også mulighed for at formatere din tekst med vores HTML-editor. Det giver dig en mulighed for at præsentere dine auktioner på en flottere og mere overbevisende måde.

Du kan hente superlisteren her:
Hent superlisteren

Sådan kommer du igang

Efter du har downloadet filen dobbeltklikker du på den - Programmet vil nu guide dig igennem resten af installationen. Du vil først blive bedt om at vælge sprog, dette vælges i et rullepanel, dernæst vælges de komponenter du vil have installeret. Du bliver til sidst spurgt om hvilken mappe du vil have programmet til at ligge i, og hvilke genvejstaster du ønsker eller ikke ønsker. Efter installationen er færdig, popper der et lille vindue op, hvor du nu skal indtaste dine detaljer til din QXL konto.( QXL-id + adgangskode) når du klikker på ok, vil programmet selv lede efter din konto, og er oplysningerne tastet korrekt ind, bliver du nu automatisk logget ind. Der er ingen grænser for hvor mange konti du kan have tilmeldt din Superlister, skift mellem de forskellige sker via et rullepanel når Superlisteren er åben. Mere om dette senere.

Sådan bruger du programmet

Hver gang du åbner Superlisteren bliver du spurgt, om du ønsker at køre synkroniseringsprocessen, dette svarer du altid ja til. Dine oplysninger fra Qxl.dk bliver nu hentet, bl.a åbne auktioner, solgte auktioner, ikke solgte auktioner, osv osv. Efter synkronisering klikker du ok. Du kan nu komme i gang med at oprette auktioner.

Oprettelse af auktioner

I venstre side har du en lang række mapper, under skabeloner kan du, hvis du vil, lave undermapper til forskellige kategorier af varer.

Dette gøres ved at højreklikke på skabeloner og vælge "opret mappe", et lille vindue popper op og i det skal du navngive din mappe.

Øverst til venstre i bjælken, har du en fane som hedder: Opret, klik på den og du har nu mulighed for at vælge to forskellige auktionsoprettelser: Auktion: anden vare eller: Opret anden vare: hurtig form.

Når du klikker på Opret auktion: anden vare, kommer der et vindue frem med en række faneblade.
I det første faneblad skal du vælge hvilken kategori din vare skal sælges under.

Brug plusserne i venstre side til at vælge underkategori.
Når det er gjort og kategorien er på plads, klikker du nederst på knappen: Næste.

Her skal auktionsbeskrivelsen stå.

Beskrivelse

øverst i dette faneblad kan man skrive en overskrift og nedenunder i det store felt udfylder man auktionsbeskrivelsen.

Efter beskrivelsen skal du nu vælge antal varer på auktion, varens stand og evt. din personlige reference som kun kan ses af sælger

Du skal også tilføje dine garantibetingelser her, det gøres i rullepanelet,hvor du kan vælge om der skal stå en standardtekst, eller om du vil skrive dine egen betingelser.

Når dette er på plads trykker du igen på knappen: Næste i bunden og går videre til næste faneblad.

Du skal nu have dit billede sat ind.

Billeder

Ved firkanten med overskriften: Filnavn billede 1, klikker du på den knap med de 3 prikker.
Du finder nu dit billede i det vindue der åbner sig. Klik på billedets filnavn og tryk på knappen: Åben.
Filnavnet vil nu stå i firkanten og dit billede kan ses øverst i vinduet.
Hvis du ikke ønsker at bruge det pågældende billede alligevel, klikker du på krydset ved siden af knappen med de 3 prikker, og søger blot på ny efter det billede du vil have på auktionen.
Hvis du vil have flere billeder på, gentages proceduren i firkanten nedenunder.
Når du er tilfreds, klikker du påny på knappen: Næste.
Du er nu under fanebladet: Pris.

Pris

Her skal du vælge om det skal være en almindelig auktion, eller en Fastpris (køb nu) auktion
Hvis du klikker på Køb nu, skal du nu blot skrive din pris.
Hvis du vil have en almindelig auktion, skal du nu skrive din startpris,
hvis du vil have mindstepris og/eller køb nu pris på, skal dette også tilføjes på denne side.
Hvis du vil have en anden budforøgelse end den fastlagte fra QXL, skal du nu sætte markering i fast budforøgelse, og i firkanten under skrive det beløb du ønsker.
Hvis du vil beholde den fastlagte forøgelse, skal der være markering ved Automatisk.
Klik igen på knappen næste.
Nu er fanebladet: "Betingelser" åbnet.

Betingelser

I det første rullepanel fastsætter du betalingsbetingelserne,
igen har du muligheden for at vælge standardtekst eller skrive din egen betingelse ind, igen kan du bruge HTML hvis du vil.
Det samme gør sig gældende ved siden af hvor du skal fastsætte dine leveringsbetingelser
Nedenunder skal du nu afkrydse hvilke betalingsmetoder du accepterer.
Ved siden af dette skal du nu skrive leveringsomkostningerne
Husk at afkrydse varens lagerstatus.
Har du ikke varen på lager skal du markere i feltet: tilgængelig indenfor, og derefter via rullepanelet vælge den tid det tager før køber kan få sin vare.
Klik igen på næste

Annoncepakke

På den fane der nu åbner skal du vælge dine Annoncepakker, husk her at markere i feltet ved: "Thumbnail liste billede" Det er det gratis billede som vises på listesiderne og i gallerivisningen.

Når du har valgt eventuelle Annoncepakker, trykker du igen på knappen: Næste.

Startdato

Her skal du vælge om auktionen skal sættes til salg umiddelbart efter opload, eller om det er en planlagt auktion.

Du skal også vælge hvor længe auktionen skal køre. Husk at der er forskel på hvor længe en almindelig auktion og en køb nu auktion kan køre.

Her vælges også om auktionen skal gentages og hvor mange gange, du kan vælge fra 0 - 9 gentagelser.

Det var det, din auktion er nu klar til at blive gemt. Ved siden af knappen næste, kan du på et hvilket som helst tidspunkt i oprettelsen klikke på knappen: Vis auktion. Du vil så få en side åbnet hvor du ser din auktion som den vil se ud på qxl.dk. Er der noget du ønsker at rette kan du blot gå tilbage via faneblade eller knappen: Forrige. Du behøver ikke være bange for at noget af det skrevne bliver slettet, det hele skal nok blive stående, medmindre du lukker uden at gemme. Når du mener at du er tilfreds, klikker du på knappen: Gem og din auktion ligger nu gemt under skabeloner. Hvis du har lavet undermapper til skabeloner og har stået i en af disse da du startede med at oprette, vil auktionen ligge gemt i den på gældende mappe. Hvis du nu vil oprette flere auktioner, kan du for nemheds skyld, gøre som jeg plejer; I stedet for at starte helt forfra igen, kan du markere din auktion, og i bjælken foroven klikke på: Kopier, du kan så gå ind i hvilken som helst mappe og klikke i bjælken på knappen: Indsæt. Din auktion er nu kopieret ind og det eneste du behøver, er at åbne den og rette tekst, billeder, evt. kategori, og pris osv. Da jeg skriver mine egne betingelser i levering, garanti og betaling, og samtidig har en fast portotabel i min varebeskrivelse, er det altså lidt nemmere at jeg ikke behøver at skrive det samme igen og igen.

Opload af auktioner.

Når du er klar til at sætte dine varer på auktion, skal de oploades. Dette gøres ved at markere auktionerne i oversigten Er der en hel række auktioner du skal have i gang, kan du holde SHIFT- tasten nede og klikke på den øverste og derefter den nederste auktion. Hele rækken er nu markeret. Skal du derimod kun have enkelt af auktionerne sat i gang, kan du klikke på dem mens CTRL-tasten holdes nede, så markeres kun de auktioner du klikker på. Når de ønskede auktioner er markeret, klikke du i bjælken på knappen: Kopier. I venstre side, den med alle mapperne, klikker du på; Udbakke Og derefter i bjælken på knappen: Indsæt. Vupti står dine valgte auktioner i udbakken og er nu klar til opload. I bjælken klikker du nu på knappen:Send. Et lille vindue popper nu op, hvor der øverst står den QXL konto som der oprettes til. Samt en liste over de auktioner du har i udbakken. Når du nu klikker på knappen; Næste kommer der et skilt op hvor du bliver spurgt om du er sikker på at du ønsker at oprette X antal auktioner, med en oprettelsespris på X antal kroner. Husk at i forbindelse med gratis oprettelse vil prisen stadig stå på Superlisteren, dette skal man ignorere, for beløbet bliver ikke trukket fra ens konto, det er blot Superlisteren, der ikke kna kalkulere med gratis oprettelse. Du klikker nu på JA og Superlisteren går i gang med at oploade dine valgte auktioner på QXL. I feltet kan du selv følge med i hvad den laver, og til slut vil den skrive: Oprettelseproces gennemført. Du kan nu klikke på luk, og det var så det. Dine auktioner er nu oprettet og dine skabeloner er gemt i Superlisteren til næste gang.

Lidt om Superlisterens andre funktioner

Nem tilretning af alle auktioner:

Hvis du får brug for at rette alle eller flere af dine auktioneri f.eks portoprisen. (Hvilket jo nemt kan blive nødvendigt med de prisstigninger postdanmark har) Skal du blot markere autkionerne på samme måde som når du skal oploade dem, derefter klikker du på; Fil, Åbn, Ret hurtig form. Der bliver nu åbnet en af de valgte auktioner, der kan du så lave din rettelse, klikke på gem, og nu er ALLE de markerede auktioner ændret med den rettelse du har valgt. Dette kan også bruges hvis du er kommet til at lave en fejl i en af valgmulighederne da du oprettede, f.eks hvis du har markeret at Sælger betaler for fragten, men du vil have lavet det om til Køber betaler fragt. Smart lille ting synes jeg.

Flere konti i Superlisteren.

Hvis du har flere konti på QXL kan du have dem alle i Superlisteren. Dette gøres under: Indstillinger, Brugerindstillinger. Et lille vindue åbnes hvor du kan se en oversigt over dine konti. ønsker du at tilføje en konto trykker du på: Tilføj, vælger hvilken Qxl side kontoen hører til, skriver dit bruger-id og password, klikker på bekræft. Superlisteren checker nu kontooplysningerne, og er alt indtastet korrekt kommer der et skilt frem hvori der står: Konto blev tilføjet med succes. Klik ok, første rude lukker, klik ok igen og anden rude lukker. Du kan nu skifte mellem dine forskellige konti. Det gøres enten under: Indstillinger, i rullepanelet ved muligheden: Aktiver konto. Eller helt henne i højre side, oppe i bjælken, hvor der er en pil til et rullepanel.

Opdatering af Superlisteren

Hvis der er en ny version af Superlisteren, vil den selv fortælle dig det når du åbner den. Det er meget vigtigt at du INDEN opdateringen starter lukker Superlisteren ned, ellers går der kludder i det. Ved opdateringen finder den selv ud af hvor den gamle verison ligger og retter den til. Det hele tager kun et øjeblik og når den er færdig med installationen, åbner du bare Superlisteren som normalt. Alle dine aukioner og indstillinger ligger der stadig. Hvis den skulle finde på at drille, kør da synkroniseringen en gang til, dette gøres i bjælken på knappen: Synkroniser. Det plejer at rette fejlene. Har du derimod ikke lukket Superlisteren ned før opdatering, kan det blive nødvendigt at installere den helt fra bunden en gang til.