Sund fornuft på QXL

Velkommen til QXL – en online auktions- og handelsplads. Her kan du handle med private mennesker og virksomheder på en praktisk platform med masser af gode funktioner. Der er hele tiden et væld af tilbud, på gamle almindelige ting, gamle særlige ting, helt nye varer og oplevelser. At handle her er lidt ligesom at gå på et loppemarked eller et stormagasin med særligt stort vareudbud – hjemme fra sofaen.

Tænk dig om – som altid

På QXL er der tit muligheder for at få en vare meget billigere, end hvis du gik i butikkerne, men derfor skal du ikke glemme din sunde fornuft i iveren efter at spare penge. Går det galt med en handel, kan du risikere at miste dine penge, hvis du ikke er fornuftig. Du handler nemlig ikke med QXL, men oftest med en helt almindelig person, der ligesom dig bruger platformen. Når du handler på QXL er alle handler sidestillet med forbrugerkøb, også selvom du handler med en anden privatperson. Du kan læse mere om dine rettigheder på www.forbrug.dk.

Langt hovedparten af QXL’s medlemmer er rare og hæderlige mennesker - faktisk er flere end 99% af vores medlemmer helt i orden. Men der er altid nogen, der forsøger at udnytte andre, og vi opfordrer dig derfor til at bruge din sunde fornuft og være ansvarlig, når du handler. Det er fx altid en god idé, at se på sælgerens karakterbog. Hvis et medlem har handlet mange gange, og udelukkende fået gode karakterer, så er det et positivt signal. Har medlemmet ikke handlet så mange gange, stadig med gode karakterer, behøver det ikke at betyde andet end at medlemmet er nyt. Er der en negativ karakter, så læs detaljerne og vurdér, hvad du selv synes. Måske er det ikke så alvorligt? Eller måske får du lyst til at tænke dig om en ekstra gang og finde en anden auktion.

Andre gode råd er at læse varebeskrivelsen grundigt, før du byder – og også forsendelsesbetingelserne og eventuelle garantier. Når du har budt, hæfter du nemlig for dit bud. Stil spørgsmål til sælger på auktionen, hvis du er i tvivl om noget. Kig gerne på andre auktioner – hvordan er prisen i sammenligning med andre tilsvarende varer? Spørg gerne efter original kvittering eller garantibevis. Gem alle relevante oplysninger og mailkorrespondance mellem dig og sælger.

Hos QXL holder vi øje med de brodne kar, så godt vi formår, udelukker dem og samarbejder med politiet, blandt andre instanser og organisationer. Mange medlemmer er agtpågivende, og gør os opmærksom på mistænkelige medlemmer og varer – det er vi glade for.

Det var de gode råd – nu kan du kaste dig ud i alle de gode tilbud på QXL!