Sådan opretter du en auktion

Man kan oprette en auktion på to måder på QXL. Her fortæller vi dig, hvordan du opretter en enkelt auktion. Skal du oprette mange auktioner på en gang, er det smart at bruge Superlisteren, der en gratis service til dig, der sælger meget.

Når du skal oprette en auktion, logger du dig ind på din konto, og klikker på ”Sælg” øverst på QXL’s forside. Så kommer du til salgsformularen.

Vælg kategori

Vælg, hvilken kategori din auktion skal oprettes i. Det er vigtigt, at du vælger den rigtige – ellers bliver din auktion svær at finde. Vælger du en forkert kategori – fx ”Ambånd > Guld” i stedet for ”Armbånd > Forgyldte” – lukker vi din auktion uden forudgående varsel af hensyn til de andre medlemmer. Hvis du er lidt i tvivl om, hvilken kategori du skal vælg, så kig i ”Find en passende kategori”.

Varebeskrivelsen

Skabelon (baggrund)

Du kan enten lave din egen skabelon eller vælge én af QXL’s, for at give din varebeskrivelse lidt liv og farve. Det er selvfølgelig intet must at bruge en skabelon, og du kan sagtens oprette din vare med en enkel, hvid baggrund.

Overskrift

Her skriver du en god og fængende overskrift til din auktion. Du kan skrive højest 60 tegn.

Beskrivelse

Det er vigtigt, at du skriver en uddybende og frem for alt sand og præcis beskrivelse af varen. Brug gerne HTML-funktionen, så din auktion bliver spændende at se på. Klik på teksten i venstre side hvor der står ”Klik her for at ændre skrifttype, farve og størrelse på din tekst”, hvis du vil gøre lidt ekstra ud af det.

Husk, at du ikke må indskrive søgeord i din varebeskrivelse, som ikke har noget med varen at gøre. Eksempelvis: Du vil sælge knive. Faktisk sælger du også gafler i en anden auktion, og det har du lyst til at gøre opmærksom på. Men selvom det er fristende, må du IKKE skrive ”Se mine andre auktioner på gafler” i varebeskrivelsen til din kniv-auktion. Det lyder irriterende – men hvis et andet medlem søger efter gafler, så dukker dine knive op, som jo slet ikke er gafler. Søgefunktionen mister sin værdi, hvis medlemmerne ikke kan regne med kun at få vist det, de søger efter.

Du må til gengæld meget gerne henvise til dine andre auktioner – det gør du ved at sætte flueben i tjekboksen “ Tilføj et link til din varebeskrivelse, så købere også kan se dine andre kørende auktioner“.

Garanti

Hvis du sælger en genstand med garanti, så forklar tydeligt, hvad den dækker.

Antal

Skriv, hvor mange eksemplarer af varen, du vil sælge. Hvis du har tre stole, og vil sælge dem samlet som én vare, skriver du 1. Hvis du vil sælge dem enkeltvis, skriver du 3. Selvom du angiver antallet af varer i dette felt, er det en god idé at skrive det ind i selve teksten i din varebeskrivelse – så er der mindre chance for, at der opstår misforståelser blandt dine potentielle købere.

Varens stand

Er varen ny, brugt, stadig i ubrudt original emballage? Skriv, hvilken stand den er i. Brug også gerne varebeskrivelse til at præcisere standen - har du fx kun brugt den en gang, kan det jo være et godt salgsargument.

Reference-nr.

Her kan du give varen dit eget referencenummer. Det kan nyttigt, hvis du fører lagerstatus.

Billeder af din vare

Billeder er vigtige i en auktion – så kan køberne se, hvad du sælger. Du bruger selvfølgelig kun billeder, du har rettighederne til (dvs., tag ikke fra nettet eller fra andres auktioner). Klik først på ”Vælg et billede”. I det nye felt klikker du på ”Vælg”. Så kan du finde billedet på din computer. Klik på ”Åbn” og billedet bliver føjet til din auktion. Gentag processen for hvert billede, der skal med i din auktion – dog højest 10 billeder.

Vi anbefaler dig at holde størrelsen af dine enkelte billeder på 500 kb eller mindre.

Bestem din pris og forsendelsesbetingelser

Salgsmetode og angivelse af pris - startpris og mindstepris

Nu skal du vælge „Auktion“ eller „Fastpris“. Du kan faktisk kombinere en normal auktion med KØB NU,
så eventuelle købere kan vælge at købe varen med det samme i stedet for at vente på auktionen slutning.
Vælger du Fastpris, er varen til salg på almindelig vis med den pris, du fastsætter.

Du skal også fastsætte en startpris og eventuelt angive en mindstepris. Startpris er den pris, auktionen starter på
– det kan tit betale sig at lokke med en lav startpris. Mindsteprisen er den laveste pris, du vil sælge din vare for,
og skal være højere end startprisen. Husk, at du kan nedsætte mindsteprisen, mens auktionen løber,
hvis du synes, at du har fået sat den for højt. Du kan læse mere om mindsteprisen - Klik her

Budforøgelse

Budforøgelse bestemmes af systemet, og følger nedenstående intervaller:

Budpris interval (kr)Budforøgelse (kr)
1,00 - 9,991 kr.
10,00 - 29,992 kr
30,00 - 99,995 kr
100,00 - 499,9910 kr
500,00 - 2999,9920 kr
3000,00 - 4999,9925 kr
5000,00 - 9999,99 50 kr
10000,00 - 29999,99100 kr
30000,00 - 149999,99250 kr
150000,00+500 kr.

I Superlisteren har du mulighed for selv at bestemme budforøgelsen.

Lagerstatus

Skriv, om varen er klar til forsendelse, eller om der eventuelt er en forsinkelse på leveringen.

Forsendelsesbetingelse og -pris

Vælg, hvordan varen skal leveres, samt omkostningen i kr. Tager du penge – udover selve portoen - for at pakke og sende, skal det fremgå her, og husk også at skrive det i varebeskrivelsen. Vær opmærksom på, det er KUN tilladt at tage gebyr for emballage, porto og indleveringsattest.
Du kan finde portopriser på www.postdanmark.dk, hvis du er i tvivl om, hvad det koster at sende varen.

Betalingsbetingelser og -metode

Her skal du, fra en menu, vælge på hvilken måde, du vil modtage betalingen for din solgte vare, og hvor lang betalingsfrist, du tillader.

Opnå større mulighed for salg

Annoncepakker

Du kan her, mod betaling, vælge at gøre dine auktioner mere synlige på QXL. Ved at vælge en af Annoncepakkerne, er der langt flere medlemmer, der kigger på netop din auktion. Og der er større sandsynlighed for, at du sælger dine varer for en højere pris.

Startdato, varighed og gentagelse

Startdato

Vælg, om du vil lade din auktion starte med det samme, eller om du ønsker at den skal starte på et bestemt tidspunkt, du selv angiver. Hvis du ønsker en planlagt auktion koster dette 0,50 kr. ekstra i oprettelsesgebyr.

Auktionens varighed

Her vælger du, hvor lang tid, din auktion skal løbe. Du kan vælge fra minimum 3 dage og op til 14 dage. QXL anbefaler, at du vælger en løbetid på minimum 7 dage, for at opnå den bedst mulige eksponering.

Automatisk gentagelse

Her kan du vælge at lade din auktion blive gentaget automatisk, hvis den mod forventning ikke bliver solgt første gang. Du kan vælge at lade den blive gentaget flere gange i træk, indtil varen bliver solgt.

Påmindelse

Du kan vælge at få tilsendt en e-mail 1 time inden din auktion slutter. Så kan du nå at foretage ændringer, hvis du tror det er nødvendigt for det bedste salg.

Vilkår & Betingelser

Du skal læse og acceptere vores Generelle Vilkår & Betingelser, inden du kan sælge din vare på QXL.

Gem indstillinger

Hvis du regner med, at du vil genbruge de indstillinger, du valgte denne gang, så marker tjekboksen. Næste gang, du opretter en auktion, er indstillinger allerede valgt, og det går lidt hurtigere.

Vis auktion

Har du udfyldt alle de foregående felter korrekt, vælger du nu „Vis auktion“ nederst på siden. Du vil så kunne se din auktion, som den kommer til at se ud på QXL. Har du glemt et felt eller to, bliver du på siden, vil de manglende felter vil være markeret med orange. Du skal blot udfylde felterne og dernæst vælge „Vis auktion“ i bunden af siden.

Oprettelsesgebyrer

Når du ser din auktion, kan du samtidigt se, hvad dine valg kommer til at koste dig i oprettelsesgebyrer, når du bekræfter at starte denne auktion.

Bekræft din auktion

Er du tilfreds med auktionen? Så vælger du „Bekræft“ - og så er du færdig. Din auktion ligger nu på QXL, og du kan se den i din konto, under „Salg“.

Betal for auktionen

Husk at betale dine fakturaer og holde din konto ajour, så risikerer du ikke at din konto bliver spærret/lukket. Husk også, at vi sender en elektronisk faktura til din e-mail, så det er vigtigt, at du har angivet den rigtige adresse. Held og lykke med salget!