Når du har vundet

Hurra! Du vandt, og du har helt sikkert gjort et godt køb. Du modtager automatisk en e-mail, når du vinder. I den er sælgers e-mail-adresse. Du kan også se, hvilke auktioner, du har vundet på din QXL-konto. Normalt vil du hurtigt blive kontaktet sælger med en e-mail, der fortæller dig, hvad du samlet skal betale, og hvordan du kan betale og får varen leveret. Det er god stil at betale hurtigt efter du har vundet varen – og nogle gange kan du faktisk selv se både betalingsmuligheder og det samlede beløb. Så kan du jo betale med det samme.

Husk, at du altid har ret til at afhente din vare selv, hvis du har handlet med en privat sælger. I den udstrækning du har mulighed for det, anbefaler vi dig at gøre det – det er med til at sikre dig selv. Alternativt kan du overføre din betaling til sælger via vores betalingssystem, QXL-handel. Begge dele er langt at foretrække frem for at overføre penge til en privat konto – her har du nemlig ingen sikkerhed.

Husk at det er forbudt at sende kontanter med posten i Danmark - det skal især vores medlemmer fra de skandinaviske lande være opmærksomme på.

Når du har betalt og fået varen, så kig den grundigt efter. Er den som aftalt? Er der nogle fejl? Hvis varen er fin, så afgiv din karakter for handlen. Hvis varen ikke er helt som forventet, så kontakt sælger for at se, om I kan finde en løsning.

Og så er du klar til næste køb – eller måske salg? – på QXL.

Hvordan kontakter jeg sælger?

Når du har vundet en auktion, modtager du automatisk en e-mail fra QXL. Heri står blandt andet sælgers e-mail-adresse, så den kan du bruge, hvis du har brug for at kontakte sælger. Hvis sælger har et telefonnummer, vil det også stå i mailen, så I har mulighed for at aftale noget over telefonen.

Du kan også kontakte sælger direkte fra din QXL-konto ved at klikke på ”Køb” > ”Vundne auktioner” >”Kontakt sælger” i højre side. Hvis linket ikke er der, kan du fjerne fluebenet ved „kontakt sælger“ og klikke på „Opdater informationer“. Så kommer linket frem og du vil få oplysninger på sælgeren.

Endelig kan selv lave en standardtekst – den kan du oprette under ”Mit QXL” > ”Køb” > ”Din tekst til afsluttende e-mails”. Her kan du indsætte en tekst, der helt automatisk sendes til sælger, hver gang du vinder en auktion. Standardteksten kan naturligvis ændres, så ofte du vil.