Auktioner med mindstepris

Hvad er en mindstepris?

En auktion med mindstepris betyder at der er en nedre grænse for, hvor meget sælger vil sælge sin vare for. Sælger sætter både en mindstepris og en startpris (som skal være under mindsteprisen), og man kan så byde ligesom på en normal auktion. Hvis mindsteprisen ikke bliver opnået, slutter auktionen uden nogen vinder og der bliver ikke sendt kontaktinformation til hverken sælger eller køber.

Der er to symboler der bruges på en normal auktion:

Betyder at brugeren er den nuværende vinder.

Betyder at brugeren desværre er blevet overbudt eller at mindsteprisen ikke er opnået.

Hvis man gerne vil se hele listen af bud, kan man klikke på ”Vis alle bud” som står nede under budlisten.

Hvordan ser jeg at det er en auktion med mindstepris?

Hvis man er højestbydende og alligevel har et ud for sit bud har man budt under mindsteprisen,
desuden står der „Mindstepris ikke opnået“ oppe ved „Byd“ knappen således:

Højeste bud men ikke vindende bud?

Mindsteprisen betyder også, at man sagtens kan have højeste bud, men ikke det vindende bud. Vindende bud sker kun i en kombination af højeste bud og mindstepris opnået.

TIL SÆLGER:

Du kan godt sænke din mindstepris, selvom auktionen er startet, hvis du vil gøre det lidt nemmere for byderne. Log ind i din konto, klik på ”salg” – ”kørende auktioner”, find auktionen, klik på mindsteprisen. Så kan du sænke den til lige over det nuværende højeste bud.