Sådan laver du bedre billeder til din auktion

 • Opnår dine auktioner ikke godt nok salg?
 • Er der ikke besøg nok på dine auktioner?
 • Har du mange klager / returvarer?

Hvis det lyder bekendt, har det måske noget at gøre med kvaliteten på dine billeder. Et gammelt kinesisk ordsprog siger „et billede siger mere end 1000 ord“, og der er noget om snakken. Auktioner med gode billeder sælger langt bedre, end auktioner med uskarpe og dårlige billeder, ganske enkelt fordi de er mere interessante for potentielle købere at se på.

Skab opmærksomhed med gode billeder – det giver flere bud og bedre salg! Nedenfor kan du læse, hvordan dine billeder bliver bedre.

Dette skal du bruge:


 
Et stort stykke hvidt karton – mønstret baggrund forvirrer helhedsindtrykket! Hvid baggrund egner sig rigtig godt til QXL.dk siden, og derfor også til vores nyhedsbreve. Derfor, hvis dine billeder er gode, er chancen for, at de bliver udvalgt til nyhedsbrevene også større.


 
Din vare/produkt


Digital kamera eller monokrom, hvis du har en scanner og god tid.

Kom godt i gang – trin for trin:


 1. Sæt kartonet op ad en mur eller lignende, eller få én til at holde det, så det danner en bue (på samme måde, som man gør i et professionelt studie).
 2. Sæt din vare/produkt et stykke inde på kartonet, så der er en god hvid kant foran.
 3. Lyssætning er vigtig - det er en god ide med naturligt lys, men direkte sollys skaber skygger. Det samme gør lamper og kraftige projektører, og vi anbefaler derfor, at du opsætter din vare/produkt og lader forskellige ting f.eks. andet hvidt karton „kaste“ lyset ind på produktet.
 4. Undgå at tage billedet med blitz - billeder belyst rigtigt behøver ikke blitz eller efterbehandling.
 5. Tag en serie af billeder, så du kan se, hvilken vinkel, der fungerer bedst (se evt. i magasiner, hvis du mangler inspiration). Generelt ser varen større ud, hvis billedet er taget i frøperspektiv (nedefra), og mindre, hvis billedet er taget i fugleperspektiv (oppefra).
 6. Tag gerne close-ups af f.eks. serienumre, mærker, brands etc. (mange kunder lægger vægt på dette).
 7. Tag også billeder af eventuelle skader på varerne - så slipper du for senere misforståelser.
 8. Vælg de bedste ud – sørg for, at dem, du vælger er skarpe. Undgå desuden for megen retouchering - produktet skal fremstå som det er, og i de rigtige farver.Det færdige resultat – så let var det!

 
Her ser du nogle eksempler på billeder, som er taget, beskåret og gemt på under 2 minutter! Selvfølgelig gør øvelse mester, så du skal nok lige prøve et par gange før den er der. (Billederne er IKKE efterbehandlet - taget med et Sony F727 kamera ca 6 år gammelt).