QXL’s generelle vilkår & betingelser (resumé)

Resume

Vi har lavet et lille resumé af vores vilkår og betingelser, så du nemt kan få et overblik over, hvad du skal være særligt opmærksom på som medlem på QXL. Resuméet er ikke juridisk bindende, men er blot en sammenfatning, som forhåbentlig giver dig lyst til at sætte dig godt ind i hvad aftalen indeholder:

  • Du skal være mindst 18 år for at bruge QXL.
  • Husk, at den e-mail-adresse, du har angivet på QXL, virker. Her får du nemlig vigtige beskeder og fakturaer. Hvis du ikke betaler din faktura, og er forsinket i 21 dage, sender QXL fakturaen til inkasso.
  • Du skal angive dit navn, din adresse og dine andre oplysninger korrekt, når du melder dig til QXL. QXL har lov til at gemme oplysningerne - og videregive oplysningerne til tredjepart, hvis du selv har givet lov, eller hvis der er tale om en offentlig myndighed, som fx politiet eller SKAT, der har brug for oplysningerne. Du må ikke selv videregive personlige oplysninger, som du har fået adgang til i forbindelse med fx handler på QXL.
  • QXL stiller en platform til rådighed, ligesom en markedsplads. Det betyder, at QXL ikke har et ansvar for, hvad der sker i handlerne på sitet. Vi gør en hel masse for at få medlemmerne til at overholde vores regler, og for at gøre det rart og sikkert at være medlem hos QXL. Men ind imellem slipper der slyngler igennem nettet og prøver – eller lykkes med – at snyde de gode medlemmer på en eller anden måde. Og her kan du altså ikke gøre krav gældende mod QXL. Derfor skal du være lige så forsigtig her, som når du handler andre steder på eller uden for Internettet.
  • Du må ikke afgive bud på en måde, der kan manipulere en auktion. Især hvis du er sælger, må du ikke byde på din egen auktion, uanset om det sker gennem din egen QXL konto eller gennem et andet medlems konto.
  • Du skal kunne betale for de varer, du forpligter dig til at købe via QXL, samt de gebyrer, du forpligter dig til, hver gang du handler på QXL.
  • Når du sælger varer, må du kun beskrive varen, og ikke reklamere eller kommunikere om alt muligt andet. Sætter du links ind, skal de være helt relevante for varen, ellers kan du blive udelukket som medlem.
  • Der er varer, du ikke må sælge via QXL – se listen over forbudte varer. Du skal angive den rigtige kategori – og fx ikke lægge uægte gyldne smykker i kategorien Guld og Sølv. Hvis du er en virksomhed, der handler på QXL, skal du opfylde købeloven overfor dine kunder, blandt andet punktet om 14 dages fortrydelsesret, efter varen er modtaget.
  • Er der tvivl om noget, gælder dansk lov og ret for både QXL og dig.
  • Bruger du QXL internationalt, fx ricardo.ch eller QXL.no, kan reglerne være anderledes end for Danmark, især med hensyn til hvad man lovligt må købe eller sælge. Husk at sætte dig ind i sagerne, før du handler.

Læs den fulde version her